Arhiepiscopia Dunării de Jos: Spitalul de copii din Galați a primit donaţie o ambulanţă

Spitalul pediatric „Sf. Ioan” din Galaţi a primit vineri o ambulanţă, cu ajutorul Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Este cea de-a patra autoutilitară donată spitalelor din România de Crucea Roşie Bavareză prin intermediul Bisericii Ortodoxe Române.

Arhiepiscopul Casian a oficiat o slujbă în paraclisul spitalului, unde s-a rugat pentru cadrele medicale și pacienții internați, apoi a binecuvântat autoturismul care va fi utilizat pentru salvarea vieților omenești.

Înaltpreasfinţia Sa a spus că donația este un act concret al legăturii dintre românii din țară și din străinătate, evidenţiind implicarea Mitropolitului Serafim al Germaniei.

„Orice salvare face o dublă lucrare, prin salvatorii medici și prin rugătorii preoți, sufletele și trupurile oamenilor pot fi în siguranță cu ajutorul lui Dumnezeu”, a precizat ierarhul.

Ambulanța va fi utilă și în cazul copiilor din zonă care sunt dependenți de dializă.

„Este o ambulanță de mare capacitate, este foarte utilă spitalului nostru, atât pentru urgențe, cât și pentru transportul pacienților. Spitalul este centru regional pentru copii cu dializă, însă transportul acestora, de trei ori pe săptămână, din diferite colțuri ale județelor Galați, Brăila, Tulcea, este un lucru foarte bun, le îmbunătățește, drumul, viața și starea de sănătate”, a declarat pentru TRINITAS Tv Dr. Aurel Nechita, Spitalul de copii din Galați.

Valoarea ambulanţei este de aproximativ 20.000 euro.

Foto credit: Facebook/Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente