Arhiepiscopia Dunării de Jos alături de persoanele sinistrate

Având în vedere situația deosebit de gravă creată în urma inundațiilor din județul Galați, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a transmis tuturor preoților și credincioșilor îndemnul de a fi solidari cu persoanele sinistrate și să participe, pe cât cu putință, la colecta ce a demarat în Eparhie începând cu data de 14 septembrie a.c.

Totodată, la nivelul Centrului eparhial s-a instituit o Comisie de coordonare a activităților umanitare organizate pe linie bisericească, menită să coordoneze, cu sprijinul ppcc protoierei din zonele afectate, acțiunile ce se desfășoară în teritoriu.

La ajutorul substanțial în valoare 97.000 lei oferit de către Patriarhia Română, Arhiepiscopia Dunării de Jos a alocat din contul special pentru situații de urgență al Centrului Eparhial suma de 100.000 lei, care se vor oferi sinistraților sub formă de ajutoare, în funcție de gravitatea situației în care se află familiile/casele afectate, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Continuând activitățile filantropice de la sfârșitul săptămânii trecute, când mai multe transporturi de alimente de primă necesitate și articole de îmbrăcăminte, în valoare de 54.000 lei au fost trimise către parohiile afectate din Protopopiatele Covurlui și Tg Bujor, în zilele de 16-17 septembrie a.c. a fost organizată o a doua etapă etapă din programul filantropic inițiat de Centrul Eparhial pentru familiile sinistrate, după cum urmează:

– în ziua de 16 septembrie a.c., parohiile Hanu Conachi, Piscu, Matca II și Cudalbi III (din fonduri proprii) au oferit ajutoare materiale parohiilor Costache Negri, Pechea III, Cuca, Slobozia Ventura, valoarea produselor fiind de 8260 lei.

– în ziua de 17 septembrie a.c., parohiile Matca IV și V din protoieria Tecuci au organizat un transport cu ajutoare (pături, plapume, alimente de primă necesitate, apă, pâine) în localitatea Cudalbi, valoarea produselor fiind de 6500 lei, iar parohia Șerbănești II din protoieria Nicorești, în aceeași localitate a oferit ajutoare (120 sticle cu apă, 250 pâini, alimente de primă necesitate, 1 tonă haine) valoarea produselor fiind de 3500 lei.

Valoarea totală a ajutoarelor materiale oferite în zilele de 16 și 17 septembrie a.c. este de 18.260 lei.

Menționăm totodată, mobilizarea unui grup de 20 de voluntari din parohia Gohor, care, împreună cu alte 30 de persoane convocate de către primăria din localitate, ajută familiile din Cudalbi să decolmateze locuințele afectate.

Arhiepiscopia Dunării de Jos adresează și pe această cale mulțumiri tuturor celor care s-au implicat și se vor implica în acțiuni de solidaritate cu persoanele sinistrate din județul Galați. În acest sens, cei interesați pot depune sume de bani în contul RO33RNCB0141032864090007, special deschis la BCR Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente