Arhiepiscopia Craiovei la ora bilanțului

Astăzi s-a întrunit în ședința anuală de lucru, sub președenția Inalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Craiovei. Întrunirea, desfășurată în sala de festivități a Centrului de restaurare si conservare patrimoniu al Arhiepiscopiei Craiovei, a debutat cu o slujbă de Te Deum, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

În cadrul lucrărilor a fost analizată și aprobată „Darea de seamă cu privire la activitatea desfășurată în anul 2012”, în cele patru sectoare de activitate : administrativ – bisericesc, social – misionar, cultural și economic. De asemenea, au fost aprobate obiectivele si propunerile pentru activitățile ce se vor desfășura în anul 2013 la nivelul eparhiei.

În deschiderea ședinței, IPS Părinte Mitropolit a făcut o scurtă prezentare a realizărilor din anul 2012 și a principalelor obiective pentru 2013. Cu acest prilej, Înalt Preasfinția Sa a adus multumiri lui Dumnezeu si tuturor celor care au contribuit la înfăptuirea acestor sfinte lucrări.

„Trebuie să mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să înfăptuim multe lucruri bune în anul recent încheiat. De asemenea, cu smerenie aducem mulțumire tuturor celor care s-au ostenit ca aceste realizări să fie posibile și noi să ne bucurăm de ele în această zi de bilanț a Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei. Dorim și în continuare să înmulțim eforturile pentru ca viața preoțească, viața parohiei în general și a credincioșilor în special, să se dezvolte în spiritul învățăturilor creștin ortodoxe lăsate nouă de Mântuitorul Iisus Hristos”, a precizat IPS Irineu.

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Craiovei este organul deliberativ ce are în componență 30 de membri : 10 clerici și 20 laici, de pe raza celor 10 circumscripții teritoriale din județele Gorj și Dolj”.

Comentarii Facebook


Știri recente