Arhiepiscopia Buzăului a deschis o librărie în turnul clopotniță al Catedralei

Librăria Ortodoxă Pr. Gabriel Cocora, situată la etajul I al clopotniței Catedralei Arhiepiscopale Înălțarea Domnului din Buzău, a fost inaugurată joi, 11 octombrie 2018.

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat cu acest prilej o slujbă de sfințire în incinta librăriei, informează site-ul oficial al eparhiei.

La eveniment au participat atât membrii ai administrației arhiepiscopale, cât și oameni de cultură buzoieni.

În cuvântul său, ierarhul a vorbit despre necesitatea unei astfel de librării în orașul Buzău:

„Nădăjduim că simbioza dintre Ceainăria Culturală, aflată la parterul clopotniței, și Librăria Ortodoxă este de bun augur și că toți cei care vor alege, intrând pe Aleea Episcopiei, să zăbovească aici, vor reuși să uite problemele cotidiene, care ne distrag atenția de la esențial”.

Ierarhul a adăugat că „esențialul înseamnă să ne ocupăm de partea sufletească, ce presupune și cultură, și rugăciune”.

După slujba de sfințire, a fost lansat volumul „Printre rânduri – pași prin istorie”, care reunește o serie de articole și documentare publicate de Pr. Alexandru Pripon, în ultimii zece ani, în cotidianul Ziarul Lumina al Patriarhiei Române.

De la librăria Arhiepiscopiei pot fi achiziționate cărți duhovnicești și teologice, cărți de slujbă și de rugăciuni, CD-uri, DVD-uri, icoane, candele, cruci, dar și alte obiecte de cult.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente