Arhiepiscopia Bucureştilor sprijină cu tablete elevii din anii terminali pentru a încheia anul şcolar

Arhiepiscopia Bucureștilor oferă suport elevilor din anii terminali, din Ilfov şi Prahova, pentru a încheia cursurile online şi, implicit, anul şcolar.

Acţiunea a fost iniţiată urmare a faptului că mulţi dintre elevi „nu au posibilităţi să comunice la distanţă cu profesorii”, a declarat pentru Radio Trinitas Părintele Ionuț Tutea de la Sectorul Social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Avem în pregătire un proiect de sprijinire a unor şcoli, unităţi din judeţul Ilfov şi din judeţul Prahova, cu tablete pentru copii pentru a-i ajuta să încheie cu bine anul şcolar, cu precădere copiii de clasa a 8-a şi a 12-a”, a precizat Părintele Tutea.

În această perioadă de epidemie, Arhiepiscopia Bucureştilor, prin Sectorul Social-filantropic şi misionar, s-a implicat şi se implică activ în continuare şi prin ajutorarea persoanelor singure și aflate în autoizolare prin distribuirea de produse de necesitate alimentară şi de igienă.

Acțiunea are loc împreună cu Protoieriile din Arhiepiscopie și cu voluntarii.

„De Sfintele Paşti le-am oferit pachete cu alimente destul de consistente ca să-i ajute să treacă perioada aceasta a sărbătorilor. În continuare, înregistrăm apeluri şi continuăm să-i ajutăm la domiciliu”.

„Pe de altă parte, am iniţiat un parteneriat cu un lanţ de restaurante cu ajutorul cărora ducem hrană pentru personalul medical din spitalele aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus”a mai spus Pr. Cons. Ionuţ Tutea.

Citeşte şi:
Patriarhia Română a oferit ajutor de 2.278.396 lei în perioada 20 – 27 aprilie 2020

Foto credit: clujcapitala.ro

Comentarii Facebook


Știri recente