Arhiepiscopia Bucureştilor: Ședința anuală de lucru a Adunării eparhiale

Annual Diocesan Assembly Meeting of the Archdiocese of Bucharest

În ziua de sâmbătă, 4 februarie 2017, a avut loc în Sala Sfântului Sinod din Reședința patriarhală ședința anuală de lucru a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor. Lucrările au fost precedate de slujba de Te-Deum oficiată în Catedrala patriarhală de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul ședinței Adunării eparhiale au fost prezentate și evaluate activitățile desfășurate în cadrul sectoarelor Centrului eparhial București în anul 2016 și au fost formulate propuneri pentru intensificarea activităților în anul 2017, în concordanță cu programul-cadru stabilit de Sfântul Sinod: 2017Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Ședința a fost prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care a deschis lucrările cu prezentarea raportului-sinteză intitulat: Cooperare misionară și responsabilitate socială. În cadrul ședinței, după prezentarea rapoartelor de activitate ale sectoarelor Centrului eparhial de către părinții și domnii consilieri eparhiali, evaluarea lor pe comisii și exprimarea aprecierilor venite din partea membrilor prezenți, a fost subliniat progresul pe care Arhiepiscopia Bucureștilor l-a făcut în dezvoltarea activităților sociale, în anul 2016 resursele financiare folosite în domeniul caritabil de instituțiile filantropice ale eparhiei înregistrând o creștere semnificativă, ajungând astfel la suma 5.614.239,17 lei.

În încheiere, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit tuturor celor care sprijină Biserica în activitățile sale spirituale și sociale.

Sectorul Cultural și Comunicații Media al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Patriarhul Daniel: Avem nevoie de întărirea conştiinţei ecleziale, astfel încât preoţii şi credincioşii să acţioneze în consens şi unitate – Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente