Arhiepiscopia Bucureștilor: Preoții din cimitirele de stat au organizat prima întrunire din noul an bisericesc

Preoții din cimitirele de stat situate în cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor s-au întâlnit luni la prima lor conferință pastorală din noul an bisericesc.

Evenimentul a avut loc la capela Cimitirului „Sf. Nicolae” – Pantelimon II din județul Ilfov și a debutat cu Sfânta Liturghie.

În continuare, gazda evenimentului, Părintele Stoian Nicolae, de la Capela cimitirului Pantelimon II, a prezentat un referat despre tradiții și obiceiuri înainte de slujba înmormântării în diverse zone ale țării.

„Am vorbit și despre tradițiile cu care ne confruntăm pe teren, tradiții care pot fi acceptate de preoți atâta vreme cât nu sunt împotriva dogmei de credință”, a precizat pentru Trinitas TV Părintele Ginel Aurelian Ivan, consilier la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La întrunire a participat și Emil Iana, Director în cadrul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane.

„Preoții care slujesc în cimitirele de stat sunt sub ascultare canonică față de Arhiepiscopia Bucureștilor, dar de partea administrativă se ocupă primăria, prin Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane”, a explicat Părintele Ginel Aurelian Ivan. „Prin astfel de întâlniri căutăm să întărim relația dintre cele două instituții.”

Evenimentul se înscrie în tematica comemorativă a anului 2021 în Patriarhia Română.

Vezi și:

Foto credit: Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Comentarii Facebook


Știri recente