Arhiepiscopia Bucureștilor continuă campania de sprijinire a unităților medicale și a persoanelor afectate de pandemie

Arhiepiscopia Bucureștilor continuă campania de sprijinire a unităților medicale din Capitală și a persoanelor afectate de pandemia de Covid-19.

Spitalele au primit donații pentru susținerea activității medicale și pentru asigurarea necesităților de hrană și hidratare a pacienților.

Părintele Consilier Ionuț Tutea de la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a evidențiat la Radio Trinitas unele activități desfășurate în această perioadă.

„Am terminat distribuirea cărților de rugăciuni în toată Arhiepiscopia, inclusiv în Protoieriile Urlați, Vălenii de Munte, Câmpina, Ploiești, Ilfov Nord, Ilfov Sud, astfel încât și acolo când clericii merg la cei care au nevoie cu ajutoare alimentare să le ofere și hrana sufletului, o carte de rugăciuni”.

„Am mai oferit 6.000 sticle de apă plată, pe care le-am împărțit la Spitalele Grigore Alexandrescu, Municipal, Elias, Marie Curie, Fundeni și Militar”.

Părintele Consilier a amintit și de gestul notabil al Parohiei Doamna Oltea din București care a oferit 1.300 kg de conserve pentru Spitalul „Matei Balș”.

Tot în această perioadă, Arhiepiscopia Bucureștilor a actualizat și consolidat parteneriatul cu Comitetul pentru situații speciale de urgență de la Primăria Capitalei.

„Am fost solicitați să suplimentăm voluntarii din acest proiect. Până acum voluntarii noștri de la Catedrala Națională mergeau la adăposturile de noapte sau la cazurile recomandate de primăriile de sector, altele decât cele din evidența noastră în baza parteneriatului cu ISU, cu alimente sau altfel de ajutoare”.

„Unora le făceau cumpărăturile dacă aveau nevoie doar de asta, dar peste toată colaborarea asta am fost solicitați să ne implicăm și la unul din centrele de carantină instituționalizată, unde am mers cu voluntari și ne-am implicat în ajutorarea persoanelor care sunt plasate în carantină instituționalizată la venirea din străinătate”, a spus Părintele Ionuț Tutea.

Activitatea de la Centrul pentru copii „Sfânta Sofia” a fost sistată, dar Eparhia continuă să-i sprijine pe copii prin cursuri online și ajutor material, potrivit Părintelui Consilier.

„Mai mult decât atât, reușim ca în fiecare an să le trimitem acasă și un mic ajutor material mulțumită unei donații generoase din partea Episcopului Siluan al Italiei care ne-a dăruit o sumă de bani pentru a ajuta acești copii. Ei vor primi fructe, legume pentru Masa de Paști”.

Pe lângă acțiunile de la nivel eparhial, Protopopiatele Capitalei au încheiat colaborări cu administrațiile locale.

Citește și:

Sursă foto: Captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente