Arhiepiscopia Bucureștilor: Au fost uniformizate actele de concesiune ale locurilor de veci din cimitirele parohiale

Părintele Ginel Aurelian Ivan, consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, a prezentat luni noul format al actului de concesiune valabil pentru toate cimitirele din Arhiepiscopia Bucureștilor.

La întrunirea de la sediul Protoieriei Sector II Capitală au participat preoții care administrează cimitirele parohiale din Protoieriile Sectoarelor I, II și III ale Capitalei.

Noul Act de concesiune are același format pentru întreaga Arhiepiscopie a Bucureștilor.

Pe față sunt datele de identificare ale parohiei/mănăstirii și ale concesionarului, datele de identificare ale locului de înmormântare (parcelă, rând, loc), se poate bifa o categorie dintre cele două a locurilor de înmormântare și, de asemenea, se regăsesc spații pentru semnătura celor două părți contractante.

O notă distinctă este că actele de concesiune sunt emise cu serie unică, în dublu exemplar, unul rămânând în Registrul de Acte de concesiune al cancelariei, celălalt fiind înmânat concesionarului.

Pe verso sunt enumerate câteva dintre cele mai importante drepturi și obligații ale părților contractante, alături de explicații referitoare la noțiunea de „concesiune”.

Participanții au discutat despre situații specifice și despre noul Regulament al Cimitirelor din Biserica Ortodoxă Română adoptat în decembrie 2020.

Acțiunea a făcut parte din activitățile Sectorului Cimitire, Monumente și Servicii Funerare realizate în contextul Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.

Foto credit: Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare

Comentarii Facebook


Știri recente