Arhiepiscopia Aradului | Un nou preot paroh la Pâncota

Duminica Slăbănogului - IPS Timotei (3)

În Duminica a 4-a după Paşti, Arhiepiscopul Aradului a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Pâncota, Protopopiatul Lipova. Cu acest prilej, IPS Timotei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, în prezenţa autorităţilor locale şi a unui număr însemnat de credincioşi. La final a fost instalat noul preot paroh al comunităţii din Pâncota.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei.

Omilia adresată de Chiriarhul Aradului a fost pusă sub titlul ,,Slăbiciune şi tărie”, informează protos. Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei.

După Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, părintele Ioan Jidoi, protoiereul Protopopiatului Lipova, a instalat noul preot paroh în persoana părintelui Flavius Ardelean. Protoiereul i-a înmânat părintelui paroh Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheia bisericii, evidenţiind simbolismul acestora pentru cel căruia se încredinţează.

În continuare, Chiriarhul arădean a dăruit foştilor preoţi ai parohiei, clericilor Octavian Stratulat şi Petru Dărău, hrisoave de mulţumire pentru bogata activitate pastoral-misionară desfăşurată în această parohie timp de patru decenii.

La rândul rău, Părintele Flavius Ardelean a adus mulţumiri Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru noua misiune preoţească încredinţată, asigurându-l de dragostea şi preţuirea pe care i-o poartă. Părintele Flavius a evidenţiat că încrederii acordate doreşte să-i răspundă cu rodnice rezultate în câmpul lucrării pastoral-misionare pe care o începe în această parohie.

 

Comentarii Facebook


Știri recente