Arhiepiscopia Aradului | Sfințirea lucrărilor interioare ale bisericii parohiei Șega II-UTA

Arhiepiscopul Aradului a sfinţit duminica aceasta lucrările interioare executate la biserica parohiei Șega II-UTA. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Așteptarea de peste două decenii a credincioșilor ortodocși din cartierul arădean ,,Aurel Vlaicu”, pentru construirea unei biserici parohiale, se conturează acum într-o mare bucurie. În ziua de 2 Aprilie 2017 acest monumental edificiu, o adevărată catedrală închinată martirilor neamului, și-a deschis porțile spre a-și dezvălui splendoarea și măreția, primind acum haina de har a sfințirii lucrărilor interioare, a transmis pr. Filip Albu, preot slujitor la parohia arădeană.

În cursul dimineţii, ÎPS Timotei a fost întâmpinat de către protoiereul protopopiatului Arad, pr. Flavius Petcuț, alături de care s-au aflat numeroşi clerici şi credincioși. În cuvântul de bun venit, părintele protoiereu a evidențiat bucuria inaugurării unui edificiu impunător ce este așezat în apropierea cimitirului unde odihnesc marii corifei ai unirii din 1918, noua biserică fiind închinată tocmai martirilor neamului.

ÎPS Arhiepiscop Timotei a mulțumit pentru invitație și a evidenţiat faptul că, inițial, la momentul demarării acestui proiect s-a intenționat ca lăcaşul de cult să devină catedrala episcopală, tocmai de aceea construcția are acum o monumentalitate deosebită.

După cuvintele de salut a urmat rânduiala sfințirii.

În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Aradului a adresat celor prezenţi o omilie având ca tematică ,,Treptele valorilor omeneşti”.

Citirile duminicale arată din nou, amintind învăţăturile duminicii precedente, valoarea urcuşului spiritual prin împărtăşirea din jertfa Mântuitorului cu dragostea măsurată de smerenie şi care împreună oferă fiecăruia locul meritat în comuniunea cu Dumnezeu şi totodată cu semenii, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

După încheierea slujbei, părintele paroh Andrei Dîrbaș a mulţumit tuturor celor care au susţinut lucrările de construcţie desfăşurate până în prezent la biserica parohiei şi a numit această zi de sărbătoare drept un preambul al sărbătorii Învierii Domnului.

De acum înainte, credincioșii parohiei au la dispoziție un loc adecvat, primitor și impunător, unde să-și regăsească liniștea și bucuria sufletească adusă de slujbele cele preafrumoase ale Bisericii, a evidenţiat părintele paroh.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit preot pe Arhid. Conf. univ. Caius Cuțaru, pe seama parohiei vecine Arad-Gai. La finalul slujbei, părintele Cuțaru a primit darul duhovniciei și rangul de iconom stavrofor.

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente