Arhiepiscopia Aradului: Comunitatea din Sânpaul va avea o biserică ocrotită de Sfinţii Români

Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul a sfinţit duminică piatra de temelie pentru viitoarea biserică din localitatea arădeană Sânpaul. Lăcaşul de cult va avea ca ocrotitori pe toţi sfinţii români, informează Arhiepiscopia Aradului care citează Glasul cetăţii.

Sfinţirea a avut loc în Duminica Sfinţilor Români, sărbătoare stabilită prin hotărâre sinodală în anul 1992.

„Nici nu se putea mai frumos decât o biserică închinată Sfinților Români, căreia să îi punem bun început în chiar ziua de prăznuire a lor, a tuturor Sfinților Români, cunoscuți sau necunoscuți. Ne bucurăm că în Parohia Sânpaul în sfârșit s-a pus temelia unei biserici ortodoxe”, a evidenţiat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

„Nădăjduim ca lucrarea de astăzi, de sfințire a pietrei de temelie, să fie un început foarte bun care să ducă la edificarea bisericii cât mai grabnic. Să vă rugați împreună cu noi ca harul lui Dumnezeu să binecuvânteze și locul acesta, pe părintele paroh, pe domnul primar, pe constructorul care va ridica biserica, și pe toți ctitorii care vor dori să se alăture la înălțarea ei, ca dar al dumneavoastră, al nostru, pentru Dumnezeu”.

Biserica Ortodoxă Română a canonizat, până în prezent, 152 de sfinţi români.

Foto credit: Glasul cetăţii

Comentarii Facebook


Știri recente