Arhiepiscopia Aradului a donat 20.000 euro pentru reamenajarea unei secţii din cadrul Spitalului Județean Arad  

Arhiepiscopia Aradului

Arhiepiscopia Aradului a donat 20.000 euro pentru reamenajarea Secţiei de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean Arad, informează site-ul oficial al Eparhiei. De asemenea, în parteneriat cu Asociația Cetatea Voluntarilor, a demarat o campanie de strângere de fonduri intitulată „Cu drag pentru viitor” pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Ierarhii, preoții și credincioșii eparhiei au arătat că iubirea milostivă este și una practică, implicându-se în strângerea de fonduri pentru binele copiilor aflați în suferință aici, a precizat părintele Gabriel Mariș, Consilierul social al Arhiepiscopiei Aradului.

Campania și-a propus reabilitarea compartimentului pentru a corespunde normelor legale prevăzute în vederea obținerii autorizației sanitare și, nu în ultimul rând, pentru a atinge standardele europene.

Lucrările de reabilitare au început în data de 2 august, la etaj fiind realizate în prezent în proporţie de 50%. Au fost făcute  recompartimentări, au fost schimbate ferestrele şi uşile, urmează zugrăvirea pereţilor, montarea covorului PVC, instalaţiile sanitare, instalarea glasvandurilor, decorul şi instalarea fluidelor medicale. Foarte probabil, în a doua jumătate a lunii octombrie, aici vor putea fi spitalizaţi primii copii, a menționat Anamaria Nyeki Popa, președinta asociației Cetatea Voluntarilor.

Pe lângă compartimentarea saloanelor, în cadrul proiectului se vor mobila şi dota corespunzător fiecare salon cu mobilier medical, icoane, televizor, frigider, climatizare, camere video, etc. De asemenea, va crește calitatea actului medical și confortul micuților pacienți și al părinților însoțitori.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente