Arhiepiscopia Aradului a deschis un centru educațional-medical

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul au inaugurat luni un nou centru educațional-medical al eparhiei în municipiul Arad.

Centrul „Sfinții Doctori fără de arginți” va avea ca scop derularea de programe de sănătate relațională, educație pentru viață și educație pentru sănătate. De asemenea, vor fi organizate proiecte și programe de incluziune socială a copiilor cu nevoi speciale.

Centrul a fost înființat cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad. Cabinetele vor funcționa în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad și cu Asociațiile Echilibrium, Dania și Anagrama.

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a mulțumit tuturor celor implicați în înființarea centrului și a subliniat importanța unei astfel de instituții.

De asemenea, Zagorka Milencovici, inspector pentru învățământ special integrat, a vorbit despre ce a însemnat procesul de înființare a centrului și a apreciat inițiativa Arhiepiscopiei Aradului.

„Suntem extraordinar de încântați de încrederea pe care ne-a acordat-o Arhiepiscopia Aradului atunci când ne-au propus să ne desfășurăm activitățile cu copiii în această clădire. Am făcut eforturi, toți, toate cele trei asociații, dar în egală măsură și colegii noștri consilieri, școlari, logopezi și profesori itineranți care voluntar am desfășurat și vom desfășura activități în această locație”.

„Intenționăm să facem aici un centru incluziv în care copiii tipici alături de copiii speciali să-și poată desfășura activitatea în așa fel încât toată lumea să se simtă acceptată”, a mai transmis aceasta.

Slujba de binecuvântare a Centrului „Sfinții Doctori fără de arginți” a fost oficiată de cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei Aradului, în prezența noilor membri ai Adunării Eparhiale.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente