Arad: PS Emilian Crișanul și-a prăznuit ocrotitorul spiritual

În ziua de prăznuire a Sfântului Emilian din Durostorum, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, și-a cinstit ocrotitorul. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Veche din Arad. La slujbă a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

În cadrul Sfintei Liturghii oficiate în data de 18 iulie 2017 au fost înălțate rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra IPS Timotei, a PS Emilian Crișanul, precum și asupra clerului și a întregului popor din Arhiepiscopia Aradului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La sfârșitul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a rostit un cuvânt de învățătură și binecuvântare. În cadrul acestuia, ierarhul a vorbit atât despre sărbătoarea Sfântului Mucenic Emilian, cât și despre activitatea pastorală, misionară și cărturărească a Preasfințitului Episcop-vicar Emilian Crișanul.

La rândul său, PS Emilian Crișanul a mulțumit chiriarhului pentru cuvintele de apreciere punând în evidență slujirea jertfitoare la care este chemat și de care dă pildă Mucenicul Emilian. Totodată, Preasfinția Sa și-a arătat deschiderea față de preoții și credincioșii acestei Eparhii și de problemele pastorale și misionare, precum și de provocările pe care le pune în față lumea de azi.

Cuvânt de bun venit a adresat și Părintele Traian Micoroi, parohul Catedralei Vechi, oferind Preasfinției Sale un frumos buchet de flori din partea slujitorilor și credincioșilor Parohiei Arad-Centru.

La orele amiezii, în sala de festivități de la reședința Centrului Eparhial, Preasfinția Sa a oferit o agapă creștinească în cinstea prăznuirii Sfântului Mucenic Emilian, la care au participat părinții consilieri și protopopi, părintele Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea din Arad, ostenitori de la Centrul Eparhial, preoți și credincioși de la bisericile de seamă ale municipiului.


Preasfințitul Părinte Episcop vicar Emilian Crișanul în are ca ocrotitor pe Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum de peste 26 de ani, din momentul tunderii în monahism ce a avut loc la Mănăstirea Neamț, la 15 februarie 1991.

Comentarii Facebook


Știri recente