Arad | IPS Timotei a oficiat Sfânta Liturghie la Paraclisul eparhial de la Trei Insule

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei oficiat Sfânta Liturghie la Paraclisul eparhial de la Trei Insule din Arad. Slujba a fost săvârșită în Duminica a doua după Rusalii, informează Protos. Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei Aradului.

În omilia rostită în data de 18 iunie 2017, Arhiepiscopul Aradului a evidențiat faptul că învăţătura ce reiese din cele două evenimente amintite în această duminică – chemarea la misiunea apostolică de către Mântuitorul a celor dintâi ucenici şi pomenirea Sfinţilor Români- este aceea de împlinire a îndatoririlor creştineşti faţă de Biserică şi societate.

Istoria Bisericii noastre, spune IPS Timotei, dă exemplu despre modul înalt în care poporul a trăit religia sa, odrăslind personalităţi de înaltă virtute până la treapta sfinţeniei pilduitoare pentru toţi.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a înmânat o diplomă de ctitor lui Gheorghe Mihăilă, Maistru Militar în rezervă, în semn de recunoștință  față de contribuția la construcţia lăcașului de cult.

La final, ierarhului a oficiat slujba de sfințire pentru troiţa ridicată de credincioşi în faţa bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente