Arad: Întrunirea preoților și a profesorilor de religie

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a prezidat joi, 10 noiembrie 2016, întrunirea preoților și a profesorilor de religie din municipiului Arad și din împrejurimi. Evenimentul a avut loc la Centrul cultural Sfântul Nicolae al parohiei Arad-Bujac, notează site-ul oficial la Arhiepiscopiei Aradului.

Activitatea a fost coordonată de părintele Ioan Tulcan împreună cu părintele Emil Roman, iar inițiativa acestei întruniri a aparținut părintelui Vasile Pop, parohul bisericii gazdă.

Din prezidiu au făcut parte: părintele Iustin Popovici, părintele Octavian Blaj, părinteleGabriel Mariș, consilieri la Centrul Eparhial, părintele Flavius Petcuț, protopopul Aradului și diacon Florin Sirca, inspector de Religie în cadrul ISJ Arad.

Părintele Vasile Pop a susținut în fața preoților și a profesorilor de religie mai multe teme: Activitatea tipografică bisericească în spațiul arădean; Către o orientare prospectivă a educației religioase a tineretului creștin ortodox; Religie și Școală astăzi; Perspective ale educației religioase în școală; Proiecte și Programe educațional-catehetice; Preoții și educația religioasă.

În continuare au avut loc luări de cuvânt din partea participanților. De asemenea, au fost discutate problemele concrete întâmpinate de preoți în parohii și de profesori la catedră, precum și soluționarea acestora.

La final, Arhiepiscopul Aradului a felicitat pe părintele paroh pentru inițiativă și buna organizare a evenimentului, după care a făcut o retrospectivă a evenimentelor importante din cadrul eparhiei desfășurate în scopul educației religioase precum și contribuția pe care o are tiparul în răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente