Aproape două milioane de persoane au participat la Marşul pentru Viaţă în Argentina

Aproape două milioane de persoane au susţinut sâmbăta trecută dreptul la viaţă al copilului nenăscut şi femeile aflate în criză de sarcină la Marşul pentru Viaţă organizat în Argentina, informează Crux Now.

Marşul pentru Viaţă s-a desfăşurat în peste 200 de localităţi argentiniene şi s-a bucurat de participarea episcopilor catolici, pastorilor evanghelici și a liderilor religioși ai evreilor și musulmanilor, dar care nu au fost implicaţi în organizarea evenimentului.

În Buenos Aires, capitala ţării, au fost prezenţi în stradă peste 300.000 de persoane, iar coloana de oameni a atins aproape doi kilometri.

Carolina Brown, una dintre organizatoarea evenimentului desfăşurat sub genericul „Salvăm două vieți”, a apreciat prezenţa masivă a tinerilor care la ediţia din acest an şi-au adus prietenii, dar şi membrii familiei.

Marşul pentru Viaţă are loc anual în Argentina, începând cu anul 1998 când data de 25 Martie a fost declarată de statul argentinian Ziua Copilului Nenăscut, dar participarea şi vizibilitatea evenimentului au crescut foarte mult în ultimii doi ani, în urma încercărilor foarte puternice de a legaliza avortul.

Foto credit: Ştiri pentru Viaţă

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…