Apreciere din partea Statului Român

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a primit astăzi, 7 iulie 2011, Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, informează TRINITAS TV.

Ceremonia a avut loc la Centrul Eparhial din Baia Mare în prezența oficialităților locale, județene și de stat, dar și a unui mare număr de preoți și credincioși din eparhie.

„Vă mărturisesc că de data aceasta mă simt copleșit și nu voi reuși ca să exprim tot ce aș dori, în primul rând față de stăpânii mei pe care i-am slujit cu fidelitate, cu adevărată credință și vă veți întreba care sunt stăpânii mei. Aceștia au fost, de la începutul vieții mele, Dumnezeu și poporul și credincioșii noștri români”, a mărturisit Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Ordinul ‘Steaua României’ este cel mai vechi ordin național și cea mai înaltă distincție oferită de Statul Român. A fost înființat de Carol I în 1877, fiind stabilite 5 grade: cavaler, ofițer, comandant, mare ofițer și mare cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…