Apel pentru susținerea inițiativei UNUL DINTRE NOI

Inițiativa cetățenească europeană „Unul dintre noi” a strâns peste 1.000.000 de semnături, numărul minim necesar prin care se poate solicita Comisiei Europene o propunere legislativă în domeniu. Cu toate acestea, ținta stabilită este de 1.200.000, deoarece unele semnături pot fi invalidate de Comisie dacă nu îndeplinesc toate condițiile procedurale cerute.

În scopul strângerii de semnături, duminică, 22 septembrie, în toate țările din Uniunea Europeană va fi serbată Ziua Europeană de susținere a Inițiativei „Unul dintre noi”.

Cetățenii români cu vârsta de peste 18 ani sunt îndemnați să susțină această inițiativă prin completarea formularului ce poate fi descărcat și imprimat de pe site-urile Patriarhiei Române: www.patriarhia.ro, www.basilica.ro, www.ziarullumina.ro si http://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/index.do.

România se înscrie între cele zece state din Uniunea Europeană care au depășit numărul minim de semnături necesare, împreună cu Austria, Franța, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat susținerea inițiativei cetățenești europene „Unul dintre noi” în ședința de lucru din 4-5 iulie 2013. Patriarhia Română recomandă tuturor eparhiilor din jurisdicția sa, precum și organizațiilor și fundațiilor care funcționează cu binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Române, să susțină și să popularizeze inițiativa cetățenească europeană „Unul dintre noi”, pentru strângerea unui număr cât mai mare de semnături.

Mai multe informatii puteti afla pe www.oneofus.eu /ro/ .

Comentarii Facebook


Știri recente