Apariţie editorială: Ultimul număr al Revistei Chemarea Credinţei este dedicat Naşterii Domnului

Revista Chemarea Credinţei (nr. 6/2020) continuă seria numerelor dedicate Anului omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor cu o ediție ce scoate în evidență sărbătoarea atât de mult iubită de copii, Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, a transmis echipa editorială.

Rubricile revistei sunt dedicate tuturor categoriilor de vârstă, pornind de la preşcolari şi ajungând la cei mai în vârstă dintre adulţi.

Numărul pe noiembrie-decembrie debutează cu rubrica De-ale sufletului, în care Laura Dina istorisește momentul Nașterii Domnului.

„Apoi, cei mai mici dintre micii cititori sunt invitați să meargă împreună cu familia la biserică, acolo unde sunt îndrumați să se spovedească și să se Împărtășească cu Trupul și Sângele Mântuitorului. De asemenea, îi îndemnăm pe micii cititori să realizeze felicitări pentru cei dragi pe care să le ofere cu ocazia Crăciunului, dar și ornamente de împodobit bradul”, menţionează colectivul redacţional.

Dacă sunt pasionați de muzică, cititorii au acum ocazia să cunoască, din trecutul muzicii româneşti, chipuri memorabile precum cel al lui Ioan D. Chirescu şi să învețe măcar unul dintre cântecele religioase compuse de el.

Încet, încet, pătrundem în lumea povestirilor din Vechiul Testament, din Noul Testament, dar şi din viaţa de zi cu zi, trecând apoi la joacă. Invitaţia la cunoaştere prin joacă este adresată întregii familii, mai ales prin paginile jocului „Hristos Se naște, slăviți-L”, acolo unde pot participa în acelaşi timp 2-4 jucători.

După ce facem cunoștință cu corpurile mici ale sistemului solar, ne întâlnim cu „Sfântul Nicolae, învățătorul copiilor” apoi călătorim cu Sfântul și Dreptul Iosif și cu Preasfânta Fecioară Maria pe drumul spre Egipt. Ne oprim la rubrica An omagial pentru a descoperi lucruri importante despre perioada adolescenței, apoi ne alăturăm Anului Nou, care a decis să se urce pe scenă și să ne povestească despre diverse obiceiuri din străbuni.

În paginile revistei se regăseşte un interviu cu directoarea liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București. Prof. Monica-Valentina Șerbănescu le vorbeşte tinerilor despre țelurile pe care aceștia ar trebui să le aibă în viață, urmați de dragostea față de bine și de frumos.

Revista se încheie cu rubrica An comemorativ, în care domnul Sebastian Nazâru, lector dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, le prezintă cititorilor marii filantropi Brâncoveni.

Colectivul redacţional vă invită să lecturați ultimele apariții editoriale pentru copii la Editura BASILICA, şi anume „Sfântul Mucenic Pantelimon şi mama sa, Euvula” din colecția Chipuri ale sfințeniei şi cartea „Facerea” din colecția Ascultă Cuvântul Meu, ambele scrise de Ani-Eliza Busuioc. Recomandările le găsiți pe coperta 4 a revistei Chemarea Credinței.

Foto credit: Revista Chemarea Credinţei

Comentarii Facebook


Știri recente