Apariție editorială: Istorisirile despre Centenar realizate de istoricul Dorin Stănescu la Radio Trinitas, într-un volum

Editura Trinitas a publicat volumul „Drumul spre Marea Unire: istorisiri ale Centenarului la Radio TRINITAS” realizat de istoricul Dorin Stănescu.

Publicația aduce în scris istorisirile făcute de autor în cadrul unei rubrici dedicate Centenarului la Radio Trinitas în 2018, 2019 și 2020. Lor li se adaugă articole publicate de Dorin Stănescu în Ziarul Lumina și în Adevărul.

„Cititorul nu va găsi în cuprinsul acestei lucrări texte științifice cu trimiteri de subsol, ci istorisiri cu o mare doză de oralitate, atât de necesară unei rubrici radio care are alocate 5-10 minute”, explică autorul.

„Am încercat adeseori un ton optimist ascultătorului și acum cititorului, iar demersul acesta se înscrie în scopul rubricii precum și al lucrării de față, acela al necesității de a populariza evenimentele istoriei naționale din anii 1916-1920 și de a educa tânăra generație în asumarea trecutului cu împliniri ori cu nerealizări și erori, dar și spre a înțelege că prin jertfă, credință, principii și valori înaintașii noștri ne-au dat o moștenire care trebuie dusă mai departe”.

Cartea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente