Anul omagial 2020 | În Episcopia Covasnei și Harghitei vor fi înființate asociații comunitare și de tineret

În cele două județe ale Episcopiei Covasnei și Harghitei vor fi înființate asociații comunitare și de tineret pentru păstrarea identității spirituale, culturale și identitare românești, informează site-ul oficial al eparhiei.

Decizia a fost luată în cadrul şedinței anuale de lucru a Adunării Eparhiale desfășurată sâmbătă la Centrul Eparhial din municipiul Miercurea-Ciuc, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Andrei.

Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată de ierarh în Catedrala Episcopală „Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Nicolae”.

Pe lângă analiza rapoartelor activităților desfășurate în anul 2019, participanții au lucrat la identificarea unor măsuri de dinamizare a pastorației familiei în „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor”.

În acest sens Episcopia va elabora o programă de cateheză pentru copii, tineri, adulți și vârstnici adaptată la nevoile actuale ale vieții Bisericii.

La întâlnire au fost prezenți și oficialitățile locale și județene care au apreciat și încurajat activitățile desfășurate de eparhie.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente