Anul Omagial 2016: Sfântul Antim cinstit la ctitoria sa din Capitală

Mănăstirea Antim, ctitorie a Sfântului Antim Ivireanul, a reunit sub cupola sa în data de 26 septembrie 2016 clerici ai Bisericilor Antiohiei, României și Georgiei. La slujba de sfințire a altarului bisericii Mănăstirii Antim au luat parte sute de credincioşi, clerici şi ierarhi.

Slujba a fost oficiată de  Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, şi Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi (reprezentantul Patriarhului Georgiei. În cadrul evenimentului, a fost sfinţită şi noua raclă care adăposteşte moaştele sfinţilor aflate în cadrul lăcaşului de cult.

Manifestările dedicate cinstirii Sfântului Antim au continuat în data 27 septembrie 2016 când a fost oficiată Sfânta Liturghie pe Colina Bucuriei.

Evenimentul desfășurat în Capitala României a avut loc în contextul Anului Comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești. De altfel, anul 2016 a reprezentat o promovare a vieții și operei Sfântului Antim Ivireanul în toată Patriarhia Română.

Anul Comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente