Anul comemorativ 2019: Sfaturi duhovnicești de la Patriarhii Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut lucrarea „ Sfaturi duhovnicești”, prin care sunt omagiați Patriarhii Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu.

Lucrarea este o crestomație de texte pastoral-misionare care aparțin celor doi patriarhi.

Sfaturile duhovnicești definesc atât personalitățile lor, cât și modul în care au înțeles prezența și rolul Bisericii în societate în contexte istorice dificile pentru istoria României.

Patriarhul Nicodim a fost un cărturar desăvârșit, a cărui muncă de excepție a fost încununată cu o nouă ediție sinodală a Sfintei Scripturi în limba română (1944).

Într-o vreme în care regimul politic comunist încerca să impună societății românești ateismul materialist, Patriarhul Iustin a dăruit culturii teologice lucrări fundamentale, cărți de cult diortosite, traduceri patristice și valoroase manuale pentru învățământul teologic.

Un aspect important în activitatea patriarhului Iustin Moisescu îl reprezintă inițierea colecției Părinți și Scriitori Bisericești, în care s-au tradus foarte multe scrieri patristice semnificative.

Din inițiativa lui au văzut lumina tiparului o nouă ediție a Noului Testament (1979), și, ulterior, Biblia Sinodală din 1982.

Ambii patriarhi s-au evidențiat printr-o activitate pastoral-misionară și omiletică deosebită.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente