Anuarul Liturgic și Tipiconal 2022

A apărut Anuarul Liturgic și Tipiconal 2022 la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă. Volumul prezintă tipicul zilnic al slujbelor bisericești pentru 2022 – Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

„În contextul restricțiilor cauzate de situația pandemică mondială din ultimii doi ani, s-a constatat necesitatea accentuării rolului rugăciunii în viața Bisericii și a credincioșilor”, scrie Părintele Patriarh Daniel în prefața volumului.

„Rugăciunea este izvor de bucurie și de putere spirituală, izvor de pace și de iubire față de Dumnezeu și de semenii noștri, este respirația spirituală a sufletului”.

Desăvârșirea stării de rugăciune se face prin smerenie și pocăință, cele mai reprezentative modele ale acestei stări sunt chiar Sfinții comemorați în 2022.

„Prin practicarea rugăciunii neîncetate s-a născut în Biserică isihasmul, dorul de liniște și trezvie, sau starea de pace și bucurie duhovnicească în contrast cu lumea agitată”.

„Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț este un timp binecuvântat pentru a spori în cunoașterea rugăciunii ca stare de întâlnire și convorbire a omului cu Dumnezeu, ca izvor de sfințire în Biserică și în familie și ca arvună a bucuriei din Împărăția iubirii Preasfintei Treimi”, amintește el.

Lucrarea prezintă și informații legate de organizarea canonică și administrativă a Bisericii Ortodoxe.


Volumul poate fi achiziţionat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Comentarii Facebook


Știri recente