Antibiotice, 60 ani de ani de continuitate şi performanță românească

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, transmis cu prilejul evenimentului aniversar „Antibiotice, 60 ani de ani de continuitate şi performanță românească”, Iaşi, miercuri, 16 decembrie 2015:

Domnule Director General, onorați participanți

Avem deosebita bucurie să vă adresăm cuvânt de felicitare şi bună sporire în nobila misiune de slujire a sănătăţii oamenilor, acum la ceas aniversar, cu prilejul împlinirii primelor şase decenii din activitatea unei instituţii care face cinste nu doar municipiului Iaşi, ci întregii industrii farmaceutice româneşti în întreaga lume.

Despre performanţele profesionale şi eficienţa economică a companiei ANTIBIOTICE S.A. dau mărturie evaluările specialiştilor în domeniu, iar despre valoarea vindecătoare a medicamentelor realizate aici pot vorbi milioane de oameni din cele 72 de ţări ale lumii în care sunt recomandate de medici.

Din punctul nostru de vedere, dorim să subliniem faptul că în relaţia medic – pacient – medicament trebuie să ţinem mereu seama de lumina nevăzută a Doctorului sufletelor şi al trupurilor, Dumnezeu cel mai înainte de veci, Care iubeşte pe oameni şi lucrează prin alţi oameni la vindecarea sufletelor şi a trupurilor noastre. Sfânta Scriptură ne spune că „El a dat oamenilor ştiinţă, ca să Se mărească întru leacurile Sale cele minunate. Cu acestea tămăduieşte şi ridică durerea; farmacistul cu acestea face alifiile. Nu este sfârşit lucrurilor Domnului şi pace de la El este peste faţa pământului” (Înţelepciunea lui Isus, fiul lui Sirah 38, 6-8).

Vindecarea trupului, ca act de slujire a vieţii şi faptă de iubire a aproapelui are în ea însăși o profundă dimensiune spirituală, tocmai pentru că darurile lui Dumnezeu se adresează tuturor.

Străjuind una dintre principalele intrări în „cetatea celor șapte coline”, fabrica de medicamente de la ANTIBIOTICE a pus în rețetele de preparare a produselor farmaceutice şi o picătură din credința, ospitalitatea şi inteligența oamenilor acestor locuri binecuvântate cu multe biserici şi mănăstiri.

Apreciind că Biserica are vocația de a se îngriji de sufletele oamenilor şi că iubirea de oameni nu este deplină decât în armonia dintre sufletul sănătos şi trupul sănătos, ANTIBIOTICE S.A. a manifestat întotdeauna receptivitate faţă de parteneriate social-filantropice dedicate în special ajutorării persoanelor aflate în suferință.

Donațiile de medicamente pentru persoane defavorizate, promovarea unui stil de viaţă echilibrat, educația pentru sănătate, organizarea de întruniri privind intensificarea cooperării dintre medici, slujitorii Bisericii şi producătorii de medicamente, sunt câteva dintre formele concrete ale împreună-lucrării noastre de până acum.

La acest eveniment aniversar, organizat cu câteva zile înainte de Sărbătoarea Nașterii Domnului 2015, transmitem un cuvânt părintesc şi prietenesc tuturor ostenitorilor companiei ANTIBIOTICE S.A. şi vă dorim, tuturor, ani mulţi cu sănătate şi rezultate bogate în activitatea de slujire a sănătății oamenilor.

Ca semn al prețuirii şi binecuvântării noastre, conferim Domnului Director General Ioan Nani Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur” pentru mireni şi ne rugăm lui Dumnezeu să aducă în viaţa dumneavoastră bucurie din bucuria sfântă a Crăciunului.

La mulţi şi fericiţi ani!

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente