Aniversare: Corul Concentus Brașov sărbătorește 20 ani de activitate cu un concert eveniment

Corul mixt de camera Concentus al Centrului Cultural Reduta Brașov sărbătorește în această perioadă 20 ani de activitate. Evenimentul reunește peste 120 membri ai coralei din diferite generații.

Manifestările prilejuite de aniversare au debutat marți, 18 iulie 2017, când a avut loc un flash-mob inedit în Piața Sfatului din Brașov.

În data de 21 iulie 2017 va avea loc spectacolul aniversar Concentus 20 ani la Sala Dacia a centrului de evenimente Lux Divina Brașov. Concertul susținut de corul Concentus va începe la ora 18.30, iar intrarea este liberă. Spectacolul aniversar va fi transmis live pe internet.


În toamna anului 1997 a luat fiinţă Corul mixt de cameră Concentus, sub conducerea profesorilor Marius Modiga şi Radu Noaghiu. Repertoriul corului este variat şi include lucrări a capella şi cu acompaniament, laice şi religioase, precum şi piese inspirate din folclor.

Corul a debutat cu un concert de colinde româneşti şi străine, în decembrie 1997, susţinând mai apoi, numeroase concerte pe scenele româneşti şi internaţionale.

De la înfiinţare şi până în prezent Corul mixt de cameră Concentus are în fiecare an schimburi culturale cu diferite coruri din întreaga lume și participari la Festivaluri corale unde promovează muzica romanească și internațională. De-a lungul timpului, corul a fost răsplătit cu numeroase premii internaționale și naționale la manifestări prestigioase.

Comentarii Facebook


Știri recente