Andreea Doroftei, câştigătoarea concursului mondial de Karate: Dumnezeu a avut un rol important în succesul meu

Andreea Doroftei, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, a fost medaliată cu aur la prima ediție a Campionatului Mondial de Karate Isshinryu, organizat în Europa. Ea consideră că succesul ei I se datorează lui Dumnezeu.

Okinawa Isshin-ryu (în traducere „Calea inimilor unite”) este un stil de artă marțială originar din insula Okinawa, Japonia.

Drumul spre podium al Andreei a fost presărat cu „momente mai puțin ușoare, mai bine spus de agonie și neputință”, a declarat karatista pentru Agenția de Știri Basilica.

La competiţia organizată în Londra au fost înscrise 48 de cluburi din 18 țări. Lotul CS Toratoshi a fost compus din 10 membri dintre care doar Andreea a reușit performanța de a câștiga locul I.

„Dumnezeu m-a ajutat să trec peste orice obstacol care mi-a stat în cale” este părerea Andreei în legătură cu eforturile depuse pentru a participa la această competiție.

„Cred cu tărie că tot ce ne înconjoară și ne face fericiți reprezintă darul lui Dumnezeu. Doar El știe de ce avem nevoie şi ne face bine, chiar dacă noi nu conștientizăm aceste lucruri”.

Andreea este conștientă de faptul că fără suportul moral și financiar al părinților săi nu ar fi reușit performanța din Londra:

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că le-a dat putere părinților mei şi au avut cum să mă susțină”.

De curând, campioana a fost felicitată de comunitatea parohială din Buznea din care face parte. Evenimentul a avut loc duminică din inițiativa părintelui paroh Alexandru Baciu.

„Andreea Doroftei este o tânără cu care parohia noastră se mândrește. Deși drumul către succes nu a fost ușor, ea a continuat să creadă în şansa ei”.

„Consider că legătura dintre Ortodoxie și Karate este disciplina”, a declarat părintele.

Despre această legătură a vorbit într-un interviu pentru Pemptousia instructorul de karate Nukina Nobuyuki, botezat ortodox în 1999.

Timp de șapte ani a locuit împreună cu soția sa de origine română în Japonia. „În această perioadă soția mă ruga să o însoțesc duminica la biserică”.

„De fiecare dată când ne întorceam de la biserică, simțeam că soția mea este și mai puternică în interior. Avea un echilibru de invidiat. Știam că puterea îi vine de la credința ei”, a mărturisit Nukina Nobuyuki care a primit la botez numele Gheorghe.

De fiecare dată el le oferă cursanților săi exemplul Sfinților Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Gheorghe, Purtătorul de biruință, și Arhanghelului Mihail îndemnându-i „să lupte pentru lumină și să-și păstreze pozitivitatea”.

În caz contrar „acest sport devine violență” prin care se pierde „energia Duhului Sfânt”.

Foto credit: Parohia Buznea/ Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente