An comemorativ 2017 | Cântarea bisericească în timpul păstoririi Patriarhului Justinian

Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu găzduiește în perioada 16-18 mai 2017 Simpozionul Național de Muzicologie intitulat Cântarea bisericească în timpul păstoririi PF Patriarh Justinian Marina (1948-1977).

Evenimentul a adunat profesori de la mai multe centre universitare din țară precum: București, Iași, Craiova, Alba Iulia, Oradea și Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Potrivit părintelui Vasile Grăjdian, în prima ședință s-a vorbit despre uniformizarea cântării bisericești în timpul păstoririi Patriarhului Justinian Marina, dar și despre reacțiile, rezultatele și evoluția cântării bisericești din aceea perioadă.

Anul 2017 a fost declarat de Sfântul Sinod ca An Comemorativ al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…