Ambasadorul Republicii Coreea în România a vizitat Muzeul Mitropoliei Clujului

Kim Yong Ho, ambasadorul Republicii Coreea în România, a vizitat miercuri Muzeul Mitropoliei Clujului.

Oficialul coreean a admirat icoanele pe lemn și sticlă, colecția de carte veche românească, pe cea de antimise, dar și celelalte exponate.

Preotul Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, şi Paul Ersilian Roșca, directorul muzeului, i-au fost ghizi.

„Domnul ambasador KIM Yong Ho s-a arătat deosebit de încântat de frumusețea și valoarea obiectelor expuse, dar și de informațiile inedite prin intermediul cărora a putut cunoaște o parte din spiritualitatea românească din aceste ținuturi transilvane”, a declarat pentru Radio Renaşterea directorul Muzeului Mitropoliei.

La final, oaspeții coreeni vizitat şi necropola ierarhilor, un spaţiu amenajat sub absida altarului catedralei, în care se află mormintele Episcopului Nicolae Ivan, Arhiepiscopului Teofil Herineanu şi Mitropolitului Bartolomeu.

„Vizita delegației coreene a oferit prilejul de a prezenta o parte din tradiția ortodoxă românească, aprecierile și reacțiile pozitive primite au arătat, încă o dată, că Muzeul Mitropoliei Clujului nu este doar un tezaurizator, ci și un promotor al culturii române și al credinței ortodoxe”, a adăugat Paul Ersilian Roșca.

Muzeul Mitropoliei Clujului, situat la subsolul Catedralei Mitropolitane din Piața Avram Iancu, poate fi vizitat de marți până sâmbătă, între orele 10:00-17:00, iar duminica și-n sărbători, între orele 12:00-17:00.

În fiecare luni, dar și de Praznicele împărătești, muzeul este închis.

Muzeul poate fi vizitat cu respectarea regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente