Ambasadorul Portugaliei în vizită de prezentare la Patriarhia Română

În ziua de 5 decembrie 3013, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Domnul Joao-Bernardo Weinstein, Ambasadorul Portugaliei în România.

Domnul Ambasador a mulțumit pentru primire și a ținut să sublinieze că cei aproximativ patruzeci de mii de români înregistrați oficial în Portugalia s-au integrat foarte bine în societatea portugheză. Pe de altă parte, domnia sa a menționat faptul că mai mulți români au fost înșelați de unii profitori care le-au cerut bani promițându-le locuri de muncă.

Excelența Sa a solicitat Patriarhului României ca prin intermediul parohiilor ortodoxe românești din Portugalia românii să fie informați și atenționați în legătură cu riscurile acceptării unor oferte de muncă intermediate în condiții contractuale neclare de către persoane necunoscute.

Preafericitul Părinte Daniel a felicitat pe domnul ambasador la începutul misiunii sale diplomatice în România și a exprimat recunoștința față de atenția pe care autoritățile portugheze o acordă românilor stabiliți în această țară din peninsula Iberică. În acest context, Patriarhul României a menționat grija și eforturile Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, condusă de Preasfințitul Părinte Episcop Timotei Lauran, în vederea integrării românilor în societatea portugheză. Preafericirea Sa a solicitat domnului Ambasador al Portugaliei la București să sprijine recunoașterea oficială a Episcopiei Ortodoxe Române din această țară.

În timpul întrevederii s-au mai abordat diferite aspecte ale fenomenului sărăciei, migrației, șomajului și cooperării dintre autorități și cultele religioase cu scopul depășirii dificultăților generate de criza economică actuală, care afectează numeroși cetățeni europeni.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente