Ambasadorul Israelului în vizită la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În ziua de 7 septembrie 2011, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în audiență pe Excelența Sa domnul Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Israelului la București.

Domnul ambasador a mulțumit pentru primire și a apreciat relațiile foarte bune dintre România și Israel, precum și cele dintre Biserica Ortodoxă Română și comunitatea mozaică din țara noastră.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat la rândul său relațiile bune pe care Patriarhia Română le are cu actuala conducere a comunității mozaice din țara noastră. În acest context, Părintele Patriarh a evidențiat importanța realizării de pași concreți în relațiilor de prietenie și înțelegere reciprocă dintre Biserica Ortodoxă Română și Cultul Mozaic pe care Marele Rabin Menachem Hacohen le-a încurajat cu multă dragoste, responsabilitate și înțelepciune până la recenta încheiere a misiunii sale în România.

În cadrul întâlnirii, Excelența Sa domnul ambasador Dan Ben-Eliezer s-a referit la situația din Orientul Mijlociu și a apreciat că dialogul bilateral reprezintă singura formă acceptabilă prin care pacea între țări sau religii poate fi promovată în lume și mai ales în această regiune. Patriarhul României a susținut acest punct de vedere și l-a argumentat subliniind faptul că, în ultimii ani, pelerinajele organizate de către Patriarhia Română în Israel și alte țări ale Orientului Mijlociu s-au intensificat foarte mult, astfel încât numeroși pelerini ortodocși români au posibilitatea să se închine la Locurile Sfinte și să cunoască mai bine tradiția biblică, precum și valorile spirituale comune.

În cadrul întâlnirii a fost abordată și problema atitudinii Patriarhiei Ierusalimului față de Așezământul românesc de la Ierihon construit pentru pelerinii români care vizitează Țara Sfântă, cu speranța că relațiile Patriarhiei Române cu Patriarhia Ierusalimului se vor ameliora prin dialog bilateral.

Comentarii Facebook


Știri recente