Ambasadorul Germaniei: România, un caz concret de conviețuire a mai multor grupuri etnice în pace și armonie

Excelența Sa dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, a declarat miercuri că în România „putem vedea un caz concret privitor la viețuirea laolaltă a mai multor grupuri etnice în pace și armonie”.

Declarația a fost făcută în timpul vizitei de prezentare pe care ambasadorul a făcut-o la Patriarhia Română, unde a avut o întrevedere cu Patriarhul României.

„Am discutat și despre oportunitatea de a vizita diferite regiuni ale țării, frumusețile ei naturale și celelalte aspecte cotidiene în România. Aștept să vizitez acest locuri și să văd lucrurile interesante din țara dumneavoastră. România are o cultură bogată, putând identifica și minorități, unele chiar cu rădăcini germane”, a spus Ambasadorul Germaniei la București.

„A fost o mare bucurie și o onoare de a‑l întâlni pe Preafericitul Părinte Patriarh și a schimba opinii și idei despre cooperarea dintre țările noastre, dar, în același timp, și despre problemele actuale ale lumii de astăzi”, a mai spus oficialul.

„Am vorbit despre schimbările climatice și despre faptul că, în societatea noastră, trebuie să ne schimbăm atitudinea și modul în care ne raportăm la aceste schimbări și, în mod general, la natură. Am fost surprins de modul în care Preafericirea Sa ne‑a prezentat implicarea Bisericii și atenția pe care Biserica o acordă acestor aspecte foarte importante din ziua de azi.”

ES Peer Gebauer a declarat că s-au mai discutat „diferitele provocări pe care pandemia actuală le pune înaintea noastră și modalitatea în care putem combate acest flagel”.

„În Germania, acordăm o mare importanță nu doar aspectelor privind distanțarea fizică și o îngrijire medicală adecvată, ci și pe campania de vaccinare. Desigur, în Germania, ca de altfel și în multe alte țări, inclusiv România, punem accent pe informarea oamenilor, pe prezentarea situației și identificarea soluțiilor pentru rezolvarea acestei probleme”, a adăugat Excelența Sa.

Noul ambasador al Germaniei și-a început mandatul în această vară. Este Doctor în Drept al Universității din Tübingen (2001) și lucrează în diplomație din anul 2000.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente