Comunicat: Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, în vizită de prezentare la Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în ziua de miercuri, 24 noiembrie 2021, la Reşedinţa Patriarhală, în vizită de prezentare, pe Excelenţa Sa Domnul Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România.

Domnul ambasador a mulțumit pentru onoarea de a fi primit și a apreciat rolul activ al Bisericii Ortodoxe Române în societatea actuală, ca partener important de dialog şi cooperare practică.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe noul ambasador al Republicii Federale Germania la București și i-a dorit succes în desfășurarea misiunii diplomatice în România.

În continuare, Patriarhul României a menţionat beneficiile cooperării în domeniul academic, prin sprijinul acordat de Bisericile din Germania studenţilor ortodocşi români. În acest sens, Preafericirea Sa a exprimat speranța că relațiile bune româno-germane vor contribui la cooperarea reciproc avantajoasă. De asemenea, a fost subliniată importanţa educaţiei şi a bunei informări în domeniul protejării mediului înconjurător, dar şi a promovării unor proiecte în domeniul asistenţei copiilor şi a tinerilor aflaţi în dificultate, precum şi a persoanelor vârstnice vulnerabile.

Domnul ambasador a reliefat disponibilitatea ţării sale de a coopera cu Biserica Ortodoxă Română, prin împărtăşirea experienţei în aceste domenii, inclusiv în ceea ce priveşte diferitele provocări cauzate de contextul pandemic actual.

Patriarhul României a apreciat că, în perioada actuală dificilă a pandemiei, este necesară o mai bună informare şi sprijin acordat cetăţenilor din partea autorităților, prin promovarea mai multor mijloace medicale de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Sectorul relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…