Ambasadorul Federației Ruse în vizită de rămas bun la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE, ne informează:

În ziua de 16 decembrie 2011, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audiență pe Excelența Sa Domnul Alexandr Ciurilin, Ambasadorul Federației Ruse la București, la încheierea misiunii sale diplomatice în România.

Domnul Ambasador a mulțumit pentru primire și a menționat faptul că perioada misiunii sale diplomatice în România va rămâne de neuitat datorită întâlnirilor personale cu oameni deosebiți, între care mulți clerici și credincioși ortodocși. Excelența Sa a mai apreciat rolul important pe care Biserica Ortodoxă îl are în viața poporului român.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe Domnul Ambasador Alexandr Ciurilin pentru întreaga sa activitate diplomatică în România și i-a mulțumit pentru atenția specială acordată încurajării relațiilor și cooperării dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă Rusă. În acest sens, Patriarhul României a menționat faptul că anul acesta au fost încheiate protocoale de cooperare între Facultatea de Teologie Ortodoxă Patriarhul Justinian din București și Academiile Teologice din Kiev și Moscova, iar în viitor Patriarhia Română intenționează să intensifice organizarea de pelerinaje la locurile sfinte din Rusia și Ucraina, cu scopul unei mai bune cunoașteri de către clerul și credincioșii ortodocși români a vieții bisericești și spiritualității din aceste țări.

În finalul întrevederii, Patriarhul României și-a exprimat speranța că Domnul Ambasador va rămâne în continuare un prieten al poporului român și al Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente