Ambasadorul Federaţiei Ruse, în vizită de prezentare la Patriarhia Română

În ziua de miercuri, 23 noiembrie 2016, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Valery Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse în România.

Domnul Ambasador a mulţumit pentru primire şi a făcut o scurtă prezentare a situaţiei bisericeşti din Rusia, subliniind, totodată, bunele relaţii dintre Biserica Ortodoxă Rusă şi Biserica Ortodoxă Română. În acest sens, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a apreciat autoritatea morală a Bisericii în promovarea valorilor religioase şi în apărarea familiei tradiţionale. În continuare, Excelenţa Sa a menţionat necesitatea manifestării solidarității cu acele comunităţi creştine din diferite zone ale lumii care sunt în pericol şi, în special, cu creştinii din Siria.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe noul ambasador al Federaţiei Ruse la Bucureşti, care se află la începutul misiunii sale în România. Patriarhul României a menţionat relaţiile frăţeşti dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă Rusă, mai ales în lumea de astăzi, aflată într-un profund proces de secularizare, care afectează în primul rând generațiile tinere. Preafericirea Sa a apreciat, de asemenea, importanţa dezvoltării relaţiilor culturale şi spirituale dintre România şi Federaţia Rusă, cu scopul promovării mai intense a valorilor creştine în lumea contemporană.

Sectorul relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe

 

Comentarii Facebook


Știri recente