Ambasadorul David Saranga a vizitat pentru prima oară mănăstirile din Bucovina | „A fost uimitor”

Ambasadorul Israelului în România a vizitat săptămâna aceasta pentru prima oară Bucovina şi Mănăstirile din Nordul Moldovei. Oficialul israelian a fost impresionat de monumentele religioase, dar şi de căldura oamenilor locului.

Nu este nimic asemănător ospitalității generoase a poporului român, mai ales a celor din regiunea Bucovinei, a notat ambasadorul pe contul de Facebook.

Pe parcursul vizitei din 21 aprilie, ES David Saranga a fost însoțit, din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, de Arhid. Vasile M. Demciuc și Pr. Constantin Oprea, consilieri eparhiali.

Ambasadorul David Saranga împreună cu reprezentanţii arhiepiscopiei. Foto credit: David Saranga.

„Domnul ambasador a exprimat recunoştinţă pentru primire, subliniind că în timpul misiunii sale diplomatice în România, a învățat limba română, a putut cunoaşte mai bine cultura, tradiţia şi spiritualitatea poporului român, explicând astfel şi motivaţia de ce a ales să viziteze judeţul Suceava. A menţionat faptul că Statul Israel are frumoase legături cu România, încă din perioada când pictorului Reuven Rubin, născut în România, devenea primul Ambasador al Israelului în țara noastră”.

„A amintit acest fapt întrucât primul ambasador al Statului Israel în România, a pictat la sfârșitul secolului al XIX-lea câteva tablouri ce reprezentau imagini din bisericile și mănăstirile din Bucovina”, au declarat reprezentanţii Arhiepiscopiei.

Ambasadorul a vizitat la Mănăstirile Voroneț, Moldovița, Sucevița și Putna. Oficialul israelian a apreciat modul în care aceste mănăstiri – monumente istorice sunt conservate, dar și modul în care sunt valorificate piesele de patrimoniu expuse în incinta acestora.

La Mănăstirea Putna, ES David Saranga a vizitat atelierele de pictură şi restaurare. El a evidenţiat modalitatea excepțională prin care Biserica își păstrează valorile, o adevărată carte de identitate spirituală a poporului român.

La mănăstirea Voroneţ. Foto credit: David Saranga.

La încheierea vizitei, oficialul israelian a transmis mulţumiri Arhiepiscopului Calinic pentru pentru ospitalitatea pe care a întâlnit-o şi pentru căldura cu care a fost primit în fiecare loc.

Foto credit: ES David Saranga

Comentarii Facebook


Știri recente