Ambasadorul Braziliei la București în vizită de prezentare la Patriarhia Română

În ziua de 21 decembrie 2011, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa domnul Raymundo Santos Rocha Magno, noul Ambasador al Braziliei la București.

Domnul Ambasador Raymundo Santos Rocha Magno a mulțumit pentru primire și a menționat faptul că în cele câteva luni de când și-a început misiunea diplomatică în România a remarcat religiozitatea poporului român și atașamentul său față de Biserica Ortodoxă. În acest sens, Ambasadorul Braziliei s-a arătat interesat de a cunoaște mai bine principalele activități ale Patriarhiei Române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a urat succes noului Ambasador al Braziliei în România și a subliniat importanța dezvoltării relațiilor de cooperare între popoarele de origine latină, care împărtășesc o moștenire culturală și spirituală comună. Patriarhul Românei a prezentat, pe scurt, cele mai importante activități și programe pastorale, sociale și educaționale ale Patriarhiei Române. În acest context, Preafericirea Sa a menționat că în România Statul recunoaște rolul important al cultelor religioase în societate și cooperează cu acestea în inițierea și derularea unor proiecte sociale și educaționale în beneficiul comunităților locale.

Comentarii Facebook


Știri recente