Alinare pentru suferința celor din satele inundate

Colectele în bani și produse pentru ajutorarea sinistraților din județul Galați continuă în parohii. Comisia eparhială pentru coordonarea acțiunilor umanitare din Arhiepiscopia Dunării de Jos a decis săptămâna trecută procurarea și oferirea de pachete cu îmbrăcăminte pentru copii, precum și rechizite școlare. La Cudalbi a ajuns și un transport de două tone cu ajutoare din partea Parohiei Izvorani, Protopopiatul Ilfov Nord.

La Centrul eparhial din Galați, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian a avut loc în data de 20 septembrie întrunirea membrilor Comisiei eparhiale pentru coordonarea acțiunilor umanitare. În cadrul acesteia au fost luate mai multe hotărâri, informează Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos citat de Ziarul Lumina. Astfel, pe baza listelor întocmite de parohii și vizate de Centrul eparhial, se vor procura 550 de pachete cu obiecte de îmbrăcăminte pentru copii, pe categorii de vârstă, valoarea unui pachet ridicându-se la 250 de lei (suma totală: 137.500 de lei). De asemenea, pe baza documentelor întocmite de preoții parohi în cooperare cu profesorii de religie din localitățile afectate se vor achiziționa și oferi ghiozdane, rechizite și obiecte de igienă personală, în valoare totală de 20.000 de lei.

Aceste ajutoare vor fi distribuite în cursul acestei săptămâni, prin implicarea parohiilor în cauză, respectiv a slujitorilor și membrilor consiliilor și comitetelor parohiale.

Amintim că Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă la nivelul subunităților colecta în bani și produse pentru familiile sinistrate din județul Galați și transmite tuturor celor care au disponibilitate un apel de solidaritate prin oferirea de sprijin atât financiar și material, cât și prin prezența la fața locului pentru acțiunile de decolmatare și igienizare a spațiilor afectate. În acest sens, voluntarii vor putea lua legătura cu Sectorul social al Arhiepiscopiei Dunării de Jos – pr. Ionel Rotaru, la telefon 0723.226.526.

Comentarii Facebook


Știri recente