Alegeri pentru Adunarea Eparhială, la București

Pe 15 mai în Arhiepiscopia Bucureștilor vor avea loc alegerile membrilor clerici și mireni în Adunarea Eparhială. Scrutinul va fi găzduit de 10 lăcașuri de cult din Eparhie.

„În aceste circumscripții vor fi aleși un cleric și doi mireni, iar numărul membrilor, conform prevederilor statutare și regulamentare, este de 30 de membri, respectiv 10 membri clerici și 20 membri mireni. De asemenea, în anul 2010 Sfântul Sinod printr-o hotărâre a stabilit ca din Adunarea Eparhială pot face parte și membri onorifici de până la maxim 10 persoane dintre cele care au avut două mandate și s-au remarcat printr-o activitate deosebită”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier Administrativ, Arhiepiscopia Bucureștilor.

Candidații trebuie să împlinească mai multe condiții.

„Cei care au primit binecuvântarea pentru a candida la alegerile pentru organisme deliberative eparhiale în general sunt preoți care au o activitate deosebită la parohie și mireni care se remarcă printr-o viață liturgică deosebită și prin implicarea în diverse activități ale parohiilor din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor”, a mai explicat Arhim. Veniamin Goreanu.

Membrii Adunării eparhiale, clerici și mireni, sunt aleși pe o perioadă de patru ani.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente