Alegeri pentru Adunarea Eparhială în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, conform Hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, nr. 10. 528/ 2013 și Deciziei Patriarhale nr. 1 /2004, joi, 8 mai 2014, s-au desfășurat, în Arhiepiscopia Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, alegerile eparhiale pentru noua Adunare Eparhială 2014-2018. Alegerile s-au desfășurat în zece circumscripții electorale, începând cu orele 10.00, sub supravegherea delegaților Centrului Eparhial, potrivit eparhiaargesului.ro.

În deschidere delegații eparhiali au arătat importanța întrunirii, citindu-se ordinul circular nr.530/A, prin care se dispune alegerea membrilor Adunării Eparhiale pentru o perioadă de patru ani în mandatul 2014-2018. Au fost prezentate listele cu preoții înscriși în Cercul electoral și a urmat constituirea birourilor electorale prin alegerea a doi preoți și un secretar, din rândul membrilor prezenți. În continuare s-au desfășurat alegerile membrilor în Adunarea Eparhială, prin vot secret. La acest scrutin, după rânduială, s-au ales zece membrii clerici și douăzeci de membri mireni, pe o perioadă de patru ani.

Adunarea Eparhială este, conform Statutului de Organizare și Funcționare a Bisericii Ortodoxe Române, „organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale Eparhiei”. Ea se compune din „reprezentanții aleși ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, cu o viață morală și religioasă demnă de un creștin, care au candidat cu binecuvântarea Ierarhului locului”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…