Alegeri eparhiale în Arhiepiscopia Târgoviștei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, conform Hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, nr. 10. 528/ 2013 și Deciziei Patriarhale nr. 1 /2004, joi, 8 mai 2014, s-au desfășurat, în Arhiepiscopia Târgoviștei, alegerile eparhiale pentru noua Adunare Eparhială 2014-2018. Alegerile s-au desfășurat în 10 circumscripții electorale, începând cu orele 10.00, sub supravegherea delegaților Centrului Eparhial, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Preoții au ales prin vot pe cei 10 membri în Adunarea Eparhială, iar cei 20 de membrii mireni ai acestui înalt for deliberativ eparhial au fost aleși de către delegații consiliilor parohiale, constituiți în colegii electorale mirenești, pe circumscripții.

Menționăm că Adunarea Eparhială este, conform Statutului de Organizare și Funcționare a Bisericii Ortodoxe Române, „organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhie”. Ea se compune din „reprezentanții aleși ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, cu o viață morală și religioasă demnă de un creștin, care au candidat cu binecuvântarea Ierarhului locului”.

Comentarii Facebook


Știri recente