Alege Școala! la Arad

În zilele de 23 și 24 ianuarie s-a desfășurat la Arad o nouă sesiune de formare în cadrul proiectului ‘Alege școala!’. Întâlnirea a fost coordonată de pr. conf. univ. dr. Miron Erdei, expert formator, și de Andrei Mihail Bîja, specialist relații sociale, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Au participat preoți din Protopopiatul Arad, ca reprezentanți ai parohiilor în care proiectul își găsește aplicarea prin cooptarea elevilor cu vârste cuprinse între 6 – 17 ani, proveniți din familii defavorizate. Temele propuse spre dezbatere s-au referit la aspecte psihopedagogice privind abandonul școlar, antropologia educațională, asumarea vocației de părinte în familie, criza valorilor, aspect practice în împlinirea respectivelor lucruri bune, lipsa de modele în relația Biserică-Școală-Familie și o privire teologică privind impactul televizorului în educația copilului. Sugestiv intitulat ‘Alege școala!’, proiectul dorește să vină în întâmpinarea situațiilor în care copiii, din diferite motive, ajung în pragul abandonului școlar, Biserica și Școala fiind factorii determinați în plămădirea de generații bune, de elevi și tineri sănătoși, trupește și sufletește.

Activitățile în care vor fi implicați elevii din parohii prin proiect – tabere de vară, concursuri – doresc să trezească și să crească în rândul beneficiarilor direcți plăcerea pentru studiu, pentru urmarea școlii și a învățăturii sănătoase.

Comentarii Facebook


Știri recente