Album despre iconostasele reprezentative istoric din București

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut albumul de artă bisericească Iconostase din București. Secolele XVII-XIX având ca autoare pe Cristina Cojocaru, Elisabeta Negrău, Sultana-Ruxandra Polizu și Monahia Atanasia Văetiși.

Volumul se înscrie în tematica Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și a fost coordonat de Monahia Atanasia Văetiși, potrivit Sectorului cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În Binecuvântarea de la începutul prezentei lucrări, semnată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, sunt precizate următoarele aspecte:

„În bisericile vechi ale Capitalei noastre se păstrează numeroase obiecte de artă care încântă privirea credincioșilor prin frumusețea și valoarea lor, însă despre istoria lor și despre meșterii care le-au lucrat se știe încă prea puțin. Dacă zugravii care au pictat pereții bisericilor mai pot fi cunoscuți din semnăturile pe care le lasă alături de sfinții zugrăviți ori din contractele încheiate, cei care au lucrat icoanele sau mobilierul bisericesc rămân, cel mai adesea, necunoscuți”.

Lucrarea poate fi achiziționată din magazinele Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Foto Credit: Arhiepiscopia Bucureştilor

Comentarii Facebook


Știri recente