Ajutor pentru familii sărace din Parohia Iancu Vechi – Mătăsari

În zilele de 22 şi 23 decembrie 2015, între orele 10.00-14.00, toate cele 120 familii sărace din parohia Iancu Vechi Mătăsari vor primi în dar carne, ouă, ulei, zahăr, orez, făină etc. pentru pregătirea mesei de Crăciun. Valoarea totală a alimentelor oferite este de peste 8.000 lei. Bunurile alimentare vor fi împărţite cu sprijinul Departamentului pentru tineret al parohiei, precum şi prin implicarea elevilor de la colegiilor naţionale Mihai Viteazul, A. D. Xenopol şi Iulia Haşdeu, după cum informează Serviciul social al Parohiei Iancu Vechi-Mătăsari.

Acţiunea face parte din programul social-filantropic Dar din dar se face rai al parohiei Iancu Vechi Mătăsari derulat permanent cu scopul ajutorării persoanelor şi familiilor sărace din comunitatea parohială şi intensificat mai ales în perioada sărbătorilor Naşterii şi Învierii Domnului.

Fiecare credincios care doreşte să-şi ajute semenii poate să aducă la biserică alimente perisabile şi neperisabile, alte produse de strictă necesitate, îmbrăcăminte şi să contribuie financiar la cutia milei pentru pe cei aflaţi în dificultate.

Săptămânal, cu acordul Consiliului parohial, prin implicarea Comitetului parohial, a copiilor şi a tinerilor din parohie, alimentele şi celelalte daruri sunt oferite persoanelor şi familiilor sărace aflate în evidenţa socială a parohiei.

De menţionat că parohia Iancu Vechi-Mătăsari se află într-o legătură permanentă şi colaborează foarte bine cu administratorii blocurilor din parohie în identificarea cazurilor sociale noi.

Programul social-filantropic filantropic Dar din dar se face rai derulat de parohie este susţinut permanent cu consecvenţă şi apreciat de membrii comunităţii parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente