„Ajutor pentru elevi”: Voluntarii Catedralei Naționale îi sprijină pe copiii cu risc de abandon școlar

Voluntarii Catedralei Naționale au organizat duminică o nouă acțiune în cadrul Campaniei „Ajutor pentru elevi”, destinată reducerii riscului de abandon școlar și facilitării accesului la informație pentru cei mici. Cu această ocazie, au fost oferite 10 laptopuri copiilor cu posibilități materiale reduse din localitatea ilfoveană Grădiștea.

Ajutorarea copiilor din comuna Grădiștea nu se oprește aici, a anunțat Dănuț Prună, coordonatorul Voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale. Elevii vor beneficia de consiliere psihologică și psihoterapie, precum și de rechizite, ghiozdane și articole vestimentare.

„Ne vom întâlni la aproximativ 2-3 săptămâni, vom merge împreună în excursii, vom vizita diferite instituții. Încercăm să-i familiarizăm cu un mediu normal, un mediu prielnic, în care au nevoie să cunoască oameni care au reușit în viață, au nevoie de exemple care să le arate că se poate”.

Acțiunea a fost organizată în colaborare cu Parohia Grădiștea, care, prin centrul social al parohiei, îi identifică pe elevii cu risc ridicat de abandon școlar.

„Avem așteptări mari de la acest program și sperăm să putem duce mai departe tot ceea ce ne-am propus. Este important că, de azi înainte, avem și o bază materială la dispoziție”, a declarat Pr. paroh Alexandru Popescu.

La acțiunea de duminică a participat și psihoterapeuta Raluca Simion, care a subliniat importanța ședințelor de consiliere în dezvoltarea tinerilor.

„Activitatea de astăzi este doar începutul unui șir lung de evenimente și activități menite să-i ajute pe copii să își găsească liniștea interioară. Să găsească un echilibru între sarcinile pe care le au de făcut la școală și ceea ce au de făcut acasă și să le oferim sprijinul necesar atât emoțional cât și material pentru a se apropia cât mai mult de idealul lor de viață”, a adăugat aceasta.

La nivelul județelor Ilfov și Prahova, în Campania „Ajutor pentru elevi” sunt înscriși aproximativ 30 de copii cu posibilități materiale reduse.

Foto credit: Voluntarii Catedralei Naționale

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente