Ajutoarele din Protopopiatul Cluj II au ajuns în satul Ursoaia, județul Olt

Ajutoarele strânse în bisericile din Protopopiatul Ortodox Cluj II au ajuns în satul Ursoaia, județul Olt, unde o mare parte din familiile din sat a rămas fără agoniseala de o viață, în urma inundațiilor din această vară, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

„După aproape zece ore de călătorie am ajuns la destinație, unde am fost întâmpinată cu multă căldură și recunoștință, bucurie care mi s-a reîntors înzecit văzând cât de mult a contat ajutorul nostru. Cele aproape șase tone de alimente neperisabile au fost predate părintelui Miu Flore, cel care îi păstorește de mulți ani pe credincioșii de aici cu multă dragoste și pricepere”, a precizat Bianca Dumitrașcu, asistentă socială în cadrul Protopopiatului Cluj II, care a însoțit transportul cu ajutoare.

În cadrul campaniei umanitare „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia”, desfășurată în parohiile din Protopopiatul Cluj II, s-a organizat o colectă în cadrul căreia au fost adunate alimente neperisabile, pături, haine și bani. Astfel, s-au strâns 4991 kilograme de alimente, 50 de pături, 70 de saci cu haine și suma de 69.326 lei, conform celor precizate de pr. Gheorghe Dragoș Braica.

„A fost o experiență memorabilă, care a arătat unitatea și solidaritatea creștinilor ortodocși români în momente grele”, a spus asistenta socială Bianca Dumitrașcu, care a adăugat că acțiunea a beneficiat de ajutorul important oferit de părintele Ambrozie Boca de la parohia clujeană „Buna Vestire”, care a făcut toate demersurile necesare pentru obținerea unei mașini potrivite pentru o asemenea acțiune și a ajutat personal la încărcarea alimentelor.

Comentarii Facebook


Știri recente