Ajutoare de 214.000 lei de la voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale. Campania de sprijin în mediul rural continuă

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au oferit săptămâna aceasta alimente de bază și produse de igienă pentru 125 de familii din Arhiepiscopia Bucureștilor. Acțiunea a făcut parte din campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, prin care, în ultimele cinci luni, au fost oferite ajutoare în valoare totală de 214.080 lei.

Campania se desfășoară sub îndrumarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru și a lui Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. Între 8 și 12 august, voluntarii au ajuns în 10 localități din  județele Ilfov și Prahova: Boltașu, Dascălu, Creața, Vărăștii de Sus, Balta Neagră, Dârvari, Găneasa, Islaz, Sintești și Lipănești.

Campania face parte din proiectul „Caravana bucuriei”, prin care familiilor vulnerabile din mediul rural li se oferă sprijin în criza socială creată de pandemie.

„Este foarte importantă venirea voluntarilor pentru aceste familii cu posibilități materiale reduse”, a declarat Părintele Paroh Gheorghe Nuță Popescu de la parohia Balta Neagră. „Majoritatea muncesc cu ziua, se descurcă foarte greu în aceste vremuri. Acțiunea voluntarilor este binevenită oricând…  le dă o oază de speranță”.

Pentru copiii acestor familii, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale desfășoară și programul „Rămâneți în școală”, prin care cei mici primesc tot ce au nevoie pentru a-și continua studiile.

Dănuț Prună și-ar dori extinderea proiectului. „Întâlnim oameni care locuiesc în case foarte mari vizavi de oameni care locuiesc în case care stau să cadă, între aceștia neexistând o relație de întrajutorare”, spune el. „Prin aceste activități încercăm să conștientizăm faptul că darul primit de la Dumnezeu este bine să îl răspândim.”

În ultimele cinci luni, în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au făcut 142 de deplasări în 136 de localități din 22 de județe. Ei au oferit 2.955 pachete cu alimente de bază și produse de igienă în valoare totală de 214.080 de lei.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale

Comentarii Facebook


Știri recente