Ajunul Bobotezei la Mănăstirea Sfântul Ilie de la Izvor

În ajunul Bobotezei, obștea monahală a Mănăstirii „Sfântul Ilie de la Izvor”, Vasiova, l-a avut în mijlocul ei pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Ierarhul a oficiat împreună cu un sobor de preoți și diaconi Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur.

„Ca în fiecare an, la Praznicul Bobotezei, în Ajunul Bobotezei, la mănăstirile noastre și în mod special la această sfântă mănăstire sunt mulți credincioși care vin să ia binecuvântarea lui Dumnezeu și totodată să primească apă sfințită, Agheasma Mare, pe care o păstrează la casele lor pentru sfințirea familiei și pentru cele de trebuință trupului și sufletului. Ne bucurăm că maicile și părintele duhovnic ne-au primit astăzi cu mare bucurie”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

După slujbă, Ierarhul, preoții și obștea monahală alături de credincioși au pornit în procesiune la izvorul de lângă mănăstire, unde s-a oficiat Sfințirea cea Mare a Apei.

La final, Ierarhul a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți cu Aghiasmă mare și a împărțit iconițe și calendare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…